Sedma konferencija poslovnih inkubatora Bosne i Hercegovine

  • utorak, 22 Septembar 2015 12:10
  • Objavljeno u Novosti
  • Čitano 1058 puta

U periodu od 30.03. do 31.03. 2015. Godine u Modriči održana je Sedma konferencija poslovnih inkubatora Bosne i Hercegovine na temu „ Poželjni modeli/programi podrške poslovnom/agro inkubiranju biznisa u BiH“.

Udruga poduzetnika i poslodavaca Žepče kao suosnivači i članovi  LEDNet mreže i Mreže poslovnih inkubatora BiH uzela je učešće na ovoj Sedmoj konferenciji. Na konferenciji su učestvovali predstavnici nadležnih entitetskih, kantonalnih i općinskih organa, privrednika i njihovih udruženja i komora, obrazovnih i naučno-istraživačkih institucija, lokalnih i regionalnih razvojnih i drugih agencija, poslovnih inkubatora, međunarodne organizacije, mediji i druge odgovarajuće institucije. Tema ovogodišnje konferencije je bila utvrđivanje stanja poslovnih/agroinkubatora u BiH, pri čemu je zaključeno da dvanaest poslovnih inkubatora prisutnih u Bosni i Hercegovini od 1998. godine su generirali više od 230 preduzeća i na taj način osigurali preko 1.100 radnih mjesta.  Također razmatrala su se pitanja vezana za Strategiju BH inkubatora za naredni period i neophodno uključivanje nadležnih ministarstava koja bi trebala uspostaviti programe i modele podrške razvoju poslovnih inkubatora u suradnji sa organizacijama civilnog društva u svrhu unapređenja instrumenata ekonomskog razvoja Bosne i Hercegovine.

Ocijeni
(0 glasova)
UPIP Žepče

O nama

HTML 5Udruga poduzetnika i poslodavaca Žepče osnovana je 1999.godine kao nevladina, neprofitna organizacija. Osnivači udruge su privrednici općine Žepče. Udruga djeluje na principu dragovoljnog učlanjenja pravnih osoba-poduzetnika, fizičkih osoba, nezaposlenih žena, mladih i ostalih koji žele zajednički raditi na stvaranju povoljnog poslovnog okruženja u općini Žepče, ali i šire.

kontakti

Gdje se nalazimo