UPIP-u Žepče nagrada "Stvaratelji za stoljeća"

  • utorak, 22 Septembar 2015 12:07
  • Objavljeno u Novosti
  • Čitano 1056 puta

U Dubrovniku 27. i 28. ožujka održan je  drugi regionalni Summit poduzetnika, „300 NAJBOLJIH“ , na kojemu je oko 120 sudionika samita razgovaralo o budućnosti poduzetništva i mogućnostima njegovog unapređenja.

U sklopu ovog događanja dodijeljene su i nagrade te priznanja „Stvaratelji za stoljeća“ najzaslužnijim za razvitak poduzetništva u ovom dijelu Europe.
Između ostalih nagradu je dobila, Udruga poduzetnika i poslodavaca Žepče.
O laureatima je odlučivao dvanaestočlani Međunarodni nezavisni Komitet koji su činili eksperti za ekonomiju, marketing, menadžment i privredu iz Hrvatske, Slovenije, Srbije, BiH i Makedonije ( prof. dr. Boris Tihi, dr. Sandra Švaljek, prof. dr. sc. Slavica Singer i drugi).
- "Osnovni cilj nagrade Stvaratelji za stoljeća odavanje je javnog priznanja najzaslužnijim  osobama, organizacijama i institucijama za doprinos razvoju poduzetništva u Jugoistočnoj Europi,  kao i  usmjeravanje pozornosti na vizionare i lidere sutrašnjice čija su neustrašivost, rad, znanje, kreativnost i vrhunski rezultati,  temelj i glavni pokretač napretka zajednice u kojoj živimo te kreator razvojnih izazova za novo vrijeme. Da bi se postigao konačan cilj za 2014. godinu i dodijelile Nagrade i Priznanja „Stvaratelji za stoljeća“ zaista najzaslužnijim, organizatori su prošli dug put i realizirali zahtjevnu i krajnje transparentnu proceduru – što neovisni Međunarodni komitet za dodjelu nagrada i priznanja ističe kao posebnu vrijednost“ – rekao je prof.dr. Siniša Zarić s Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Beogradu, zamjenik predsjednika Međunarodnog komiteta za dodjelu nagrada i priznanja „Stvaratelji za stoljeća“.
Proces animiranja predlagača, predlaganja kandidata, te odlučivanja o laureatima trajao je 20 mjeseci, odnosno od lipnja 2013. do siječnja ove godine, a u procesu predlaganja kandidata sudjelovalo je 186 predlagača iz devet zemalja koji su predložili 340 kandidata iz devet zemalja. Od 340 kandidata, Komitet je odabrao i nagradio 63 pravna i fizičke osobe najzaslužnije za razvoj privrede u Jugoistočnoj Europi.
U ime Udruge poduzetnika i poslodavaca Žepče nagradu je primio Predsjednik Mladen Ivešić.
Organizatori i nositelji svih aktivnosti Projekta su Međunarodni ekonomski forum PERSPEKTIVE Dubrovnik/Sarajevo, Drustvo INDUCO Beograd/Slavonski Brod i društvo PROM-GLOBAL Zagreb.

Ocijeni
(0 glasova)
UPIP Žepče

O nama

HTML 5Udruga poduzetnika i poslodavaca Žepče osnovana je 1999.godine kao nevladina, neprofitna organizacija. Osnivači udruge su privrednici općine Žepče. Udruga djeluje na principu dragovoljnog učlanjenja pravnih osoba-poduzetnika, fizičkih osoba, nezaposlenih žena, mladih i ostalih koji žele zajednički raditi na stvaranju povoljnog poslovnog okruženja u općini Žepče, ali i šire.

kontakti

Gdje se nalazimo