Konferencija o ekološkoj proizvodnji

  • srijeda, 23 Mart 2016 10:23
  • Objavljeno u Novosti
  • Čitano 1387 puta

Udruga poduzetnika i poslodavaca Žepče u suradnji s projektnim partnerom u BiH, Opštinom Teslić, u okviru provođenja projekta ECO FOOD TURA, financiranog od strane Europske unije iz IPA sredstava kroz prekogranične suradnje Hrvatska-Bosna i Hercegovina, u Hotelu Kardial-Banja Vrućica organizirala je Konferenciju o ekološkoj proizvodnji.

Cilj konferencije je upoznati privredne subjekte, širu javnost i ostale zainteresirane s važnostima razvoja agrobiznisa zasnovanog na održivom razvoju i zaštiti životne sredine.

Na konferenciji je predstavljen dokument „Analiza stanja i mogućnosti razvoja ekološke proizvodnje s posebnim osvrtom na sektor ljekovitog i aromatičnog bilja uključujući akcijski plan“, koji je izrađen u okviru navedenog projekta.
Podsjetimo da projekt ECO FOOD TURA uz partnere iz BiH u Hrvatskoj provode Lokalna razvojna agencija Vjeverica iz Drenovaca, Agencija za razvoj Vukovarsko srijemske Županije HRAST, Općina Drenovci, Poljoprivredni fakultet Osijek i Osnovna Škola Ivan Meštrović Drenovci.

Kao opći zaključci na temelju predočenih rezultata možemo reći da na području obuhvaćenom Analizom postoje dobri preduvjeti za organiziranje ekološke proizvodnje ljekovitog i aromatičnog bilja. Uz nabavku određenih materijalnih sredstava, edukaciju svih sudionika procesa, kao i aktivnu podršku institucija, ekološka proizvodnja ljekovitog bilja mogla bi zauzeti značajnu ulogu u ovoj regiji.

Napominjemo da je slična konferencija održana i u Drenovcima (RH), na kojooj su učestvovali i predstavnici projektnog tima iz BiH.

Više o projektu ECO FOOD TURA

Ocijeni
(0 glasova)
  • Zadnji put promjenjen srijeda, 23 Mart 2016 11:15
  • veličina slova
UPIP Žepče

O nama

HTML 5Udruga poduzetnika i poslodavaca Žepče osnovana je 1999.godine kao nevladina, neprofitna organizacija. Osnivači udruge su privrednici općine Žepče. Udruga djeluje na principu dragovoljnog učlanjenja pravnih osoba-poduzetnika, fizičkih osoba, nezaposlenih žena, mladih i ostalih koji žele zajednički raditi na stvaranju povoljnog poslovnog okruženja u općini Žepče, ali i šire.

kontakti

Gdje se nalazimo