UPIP Žepče sudjelovao na Sajmu zapošljavanja Zenica 2015

  • utorak, 22 Septembar 2015 12:35
  • Objavljeno u Novosti
  • Čitano 1086 puta

U organizaciji Službe za zapošljavanje ZDK, 22.04.2015. u Gradskoj areni Zenica održan je „Sajam zapošljavanja Zenica 2015“. Sajam je namijenjen svim nezaposlenim osobama, studentima, maturantima, učenicima, ali i osobama koje žele promijeniti posao i graditi karijeru. Sajam je bio prilika da poslodavci iskažu svoje kadrovske potrebe, jednostavno i brzo pronađu nove radnike, obave preliminarne razgovore ili dogovore o uslovima zapošljavanja na licu mjesta i predstave profil svoje kompanije. Neuposleni su imali priliku da ostvare direktan kontakt sa preko 60 poslodavaca sa područja ZDK, koji imaju potrebu za preko 1.000 prijavljenih slobodnih radnih mjesta. Ovo je peti Sajam zapošljavanja kojeg organizira Služba za zapošljavanje ZDK, pa s pravom možemo reći da on postaje i tradicija.
U okviru Sajma održan je i Okrugli sto na kojem su aktivno učestvovati predstavnici OCD-a, Udruga/udruženja poduzetnika/privrednika, agencija i ministarstava, koji su usko povezane sa problemima nezaposlenosti, te koje rade na implementaciji aktivnih mjera zapošljavanja. Na Okruglom stolu, predstavnik UPIP-a Žepče je održao prezentaciju na temu “Može li se povećati broj zaposlenih bez boljeg poslovnog okruženja?”.
Ciljevi ovog Sajma su: unaprjeđenje suradnje između ključnih partnera na tržištu rada, aktualiziranje i sagledavanje problematike nezaposlenosti i podizanje svijesti kod nezaposlenih osoba o neophodnosti aktivnog uključivanja u traženje posla.

Ocijeni
(0 glasova)
UPIP Žepče

O nama

HTML 5Udruga poduzetnika i poslodavaca Žepče osnovana je 1999.godine kao nevladina, neprofitna organizacija. Osnivači udruge su privrednici općine Žepče. Udruga djeluje na principu dragovoljnog učlanjenja pravnih osoba-poduzetnika, fizičkih osoba, nezaposlenih žena, mladih i ostalih koji žele zajednički raditi na stvaranju povoljnog poslovnog okruženja u općini Žepče, ali i šire.

kontakti

Gdje se nalazimo